2019-08-30 07:31:11• hírek • Bede Emőke

Kell-e körforgalom vagy sem?

A körforgalom kialakítása előtti helyzet.
A körforgalom kialakítása előtti helyzet.

Az utóbbi időszakban Szatmárnémeti területén több körforgalmat is kialakítottak a forgalom fluidizálása és a veszélyesnek ítélt kereszteződésekben történő balesetek megelőzése érdekében.

A Helyi Tanács csütörtöki ülésén Octavian Ardelean a Déli Ipari Parknál kialakított körforgalom létjogosultságára kérdezett rá. A szociáldemokrata tanácsos szerint a körforgalom jelenlegi formájában nem váltotta be a hozzá fűzött reményeket, ugyanis még mindig történnek balesetek az érintett kereszteződésben, viszont – véleménye szerint – sokat javíthatna a helyzeten, ha megnagyítanák a szerkezetet.


A PSD-s tanácsos felvetésére Kereskényi Gábor polgármester adott választ, először is emlékeztetve a kérdés felvetőjét, hogy a körforgalmat épp az ő javaslatára építették ki a Hegyi úti kereszteződésben, majd arra is felhívta a figyelmet, hogy a Közlekedésügyi Bizottság csak a létrehozásról dönt, a megvalósítás technikai részleteiről nem. A városvezető szerint a visszajelzések között legalább annyi pozitív, mint ahány negatív van, épp ezért még egy ideig figyelemmel kísérik a helyzetet, majd az ügyben illetékes szakemberek jelentése alapján dönteni fognak a körforgalom további életéről.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: